Carnati haiducesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii haiducesti sunt foarte gustosi si aromati si de nelipsit pe masa de Craciun.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc
    • 200 gr slanina afumata
    • sare
    • boia de ardei iute
    • maghiran
    • coriandru
    • mate de oaie

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se toaca bine cu un satar sau cu o secure ascutita. Slanina se taie patrate mici, se pune peste carne, se adauga sare, boia iute, maghiran si coriandru macinat.
  2. Se omogenizeaza amestecul si se fac carnati folosind o palnie. La capatul de jos matul se leaga strans ca sa nu iasa umplutura
  3. Carnatii se pun la zvantat cateva zile apoi se afuma. Se servesc cruzi, ca aperitiv cand sunt bine uscati, sau prajiti in ulei, pe gratar, la cuptor, alaturi de un pahar cu vin rosu.

Recomandari

Aperitive