Scoici umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti un aperitiv exotic dar totusi simplu de preparat cu care sa impresionati invitatii, scoicile umplute sunt solutia perfecta.

Ingrediente

    • 2 1/2 linguri  faina
    • 3 linguri pesmet
    • 10 scoici
    • 4 buc arpagic
    • 1 frunza de dafin
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr cascaval ras
    • 100 gr ciuperci
    • 300 m vin alb
    • 1 crenguta cimbru
    • hatmatuchi
    • patrunjel verde
    • 100 ml supa
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pun scoicile la caldura in cuptor ca sa se deschida, apoi se scot din cochilii si se spala foarte bine in multa apa ca sa nu mai ramana nisip.
  2. Se taie si se arunca partea neagra de la scoici, iar restul se fierb in apa in care s-a pus vinul, arpagicul taiat feliute, verdeata, foaia de dafin, sare si putin piper.
  3. Se inabusa ciupercile intr-o cratita pe foc, in 200 ml apa si 50 gr de unt, apoi ciupercile se toaca marunt. Carnea scoicilor dupa ce a fiert in vin se scoate si se taie marunt.
  4. Se face un sos din 50 gr de unt, faina si 100 ml zeama strecurata in care au fiert scoicile, se adauga un galbenus de ou, sare si piper.
  5. Sosul obtinut se amesteca intr-o cratita pe foc cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umple cu compozitia obtinuta cochiliile spalate.
  6. Se asaza scoicile umplute intr-un vas termorezistent la caldura, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.

Recomandari

Aperitive