Pasta de masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de masline este primul care se va epuiza la masa festiva pe care o veti organiza…garantez. Este simplu dar de efect. Nu este pretentios, in sensul ca nu trebuie sa se raceasca nu stiu cate ore la frigider si poate fi pregatit chiar inainte de sosi

Ingrediente

    • 500 gr masline
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 1 felie de paine inmuiata in apa
    • 100 ml ulei
    • 1 ceapa tocata fin
    • 1 gogosar rosu

Instructiuni de preparare

  1. Maslinele mari, carnoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna  cu painea stoarsa.
  2. In pasta obtinuta se adauga treptat uleiul, amestecand mereu, apoi se adauga zeama de lamaie si ceapa tocata marunt.
  3. Pasta de aranjeaza pe un platou si se garniseste cu felii de gogosar rosu.

Recomandari

Pasta de masline cu paine prajita

Pasta de masline cu paine prajita este un aperitiv perfect pentru o dimineata in perioada de post.

30 min
4 servings

Pasta de masline- varianta 2

Pasta de masline este un apertiv aromat, delicios si foarte usor de preparat.

30 min
4 servings

Pasta de masline- varianta 3

Pasta de masline este perfecta pentru umplerea oualelor fierte.

30 min
4 servings

Pasta de sardele cu oua

Pasta de sardele cu oua este delicioasa, aromata, perfecta ca aperiv in zilele caniculare de vara.

30 min
4 servings

Pasta de caju

Pasta de caju este un aperitiv delicios al carui gust il puteti imbunatati prin adaugarea in blender a doi catei de usturoi, astfel aroma va fi delicioasa!

30 min
4 servings

Aperitive