Chiftelute din carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele din carne sunt foarte gustoase, avand marele avantaj ca se prepara rapid. Optional chiftelutele se pot face si in cuptor, gustul fiind la fel de aromat si delicios.

Ingrediente

    •  500 gr carne macra
    • 1 felie de paine
    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • 50 gr unt
    • 1 cartof fiert
    • pesmet
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Carnea, cartoful si painea, inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca marunt, se caleste in unt si se amesteca in compozitia de carne, adaugand apoi un ou, sare si piper, dupa gust.
  2. Se formeaza cu mana chiftelute rotunde, mici si se trec prin ou batut, prin pesmet si din nou prin ou, apoi se prajesc in ulei fierbinte.
  3. Chiftelutele sunt delicioase atat calde cat si reci.

Recomandari

Pateu din carne de iepure-varianta 2

Pateul din carne de iepure este un aperitiv vanatoresc, aromat satios si foarte rafinat.

30 min
4 servings

Rulada din carne tocata

Desi, la prima vedere pare complicat de preparat, rulada din carne tocata se prepara foarte usor. Acest preparat se poate servi atat ca fel principal alaturi de o garnitura si salata cat si ca aperitiv la micul dejun.

30 min
4 servings

Chec din carne de curcan

Checul din carne de curcan este un aperitiv dietetic, foarte gustos si sanatos, pe care insa il puteti prepara si cu carne de pui.

30 min
4 servings

Pateu din carne de iepure-varianta 3

Pateul din carne de iepure este un aperitiv vanatoresc foarte gustos si usor de preparat.

30 min
4 servings

Pateu din carne de iepure

Pateul din carne de iepure este un pate de vanat foarte gustos si aromat.

30 min
4 servings

Aperitive