Budinca de orez- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez este desertul copilariei multora dintre noi, pe care o preferam si acum la orice ora a zilei.

Ingrediente

    • 200 gr orez
    • 400 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 galbenusuri
    • 1 albus
    • vanilie
    • 4 linguri zahar, pentru caramel
    • 100 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele cu vanilia si, cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pune zaharul, se amesteca si se lasa la racit. In orezul rece se inglobeaza galbenusurile pe rand si albusul batut spuma.
  2. Intr-o cratita se arde zaharul pentru caramel, se rasuceste cratifa ca sa se imbrace in zahar ars si se lasa la racit.
  3. Se pune amestecul de orez in cratita si se coace in bain-marie, in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se serveste cu sosul lasat de budinca si se orneaza cu frisca.

Recomandari

Aperitive