- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de orez este desertul copilariei multora dintre noi, pe care o preferam si acum la orice ora a zilei.
Ingrediente
- 200 gr orez
- 400 ml lapte
- 200 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 1 albus
- vanilie
- 4 linguri zahar, pentru caramel
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele cu vanilia si, cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pune zaharul, se amesteca si se lasa la racit. In orezul rece se inglobeaza galbenusurile pe rand si albusul batut spuma.
- Intr-o cratita se arde zaharul pentru caramel, se rasuceste cratifa ca sa se imbrace in zahar ars si se lasa la racit.
- Se pune amestecul de orez in cratita si se coace in bain-marie, in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se serveste cu sosul lasat de budinca si se orneaza cu frisca.