Budinca de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez este cu siguranta desertul copilariei noastre. Fie ca este servit la micul dejun sau la gustare budinca de orez este delicioasa.

Ingrediente

    • 480 ml lapte
    • 1/2 lingura unt
    • 4 linguri zahar
    • scortisoara
    • 240 ml apa
    • 90 gr orez
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune pe foc apa cu putina sare si untul. cand incepe sa fiarba adauga orezul, amesteca continuu ca sa nu se lipeasca si lasa pe foc mic pana cand orezul a absorbit apa, circa 15 minute.
  2. Separat, pune pe foc laptele cu zaharul, vanilia, 2 batoane de scortisoara si coaja rasa de la jumatate de lamaie.
  3. Cand s-a infierbantat suficient, iar zaharul s-a topit, toarna amestecul peste orez si amesteca usor, pana cand laptele este absorbit in amre parte de orez.
  4. Se toarna compozitia in vase mai mici si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

Recomandari

Aperitive