Tort Om de zapada

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Om de zapada este un tort aromat delicios cu care ii veti cuceri pe loc pe cei mici. Servit iarna cand afara este frig, el este pe placul tuturor si va incanta pe toata lumea.

Ingrediente

    PENTRU 3 BLATURI:

    • 5 linguri zahar
    • 5 oua
    • 5 linguri faina
    • ulei si faina pentru tapetat formele

    PENTRU CREMA:

    • 150 gr unt
    • 100 gr nuci macinate
    • 2 galbenusuri
    • 150 gr zahar pudra
    • esenta de vanilie

    PENTRU SIROP:

    • 200 ml apa
    • 100 gr zahar
    • esenta de rom

    PENTRU DECOR:

    • jeleuri colorate
    • 100 gr nuca de cocos colorata
    • 300 ml frisca
    • bucatele de ciocolata
    • 1 crenguta de brad


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blaturilor, separi albusurile si le bati spuma cu zaharul. Adaugi galbenusurile pe rand si faina in ploaie, amestecand bine.
  2. Pregatesti 3 forme (craticioare) de marimi diferite, le ungi cu ulei si le tapetezi cu faina. Torni in ele compozitia, pana ajunge  la acelasi nivel in fiecare craticioara. Blaturile le bagi in cuptorul incins, si le coci la foc moderat.
  3. Intre timp, prepari crema. Freci untul cu zaharul pudra, adaugi pe rand cate un galbenus, nuca macinata si esenta de vanilie, amestecand pana se incorporeaza fiecare si crema devine spumoasa.
  4. Pentru sirop fierbi apa cu zaharul pana incepe sa se ingroasa. Lasi sa se raceasca complet si adaugi 1/2 lingurita de esenta de rom.
  5. Cand blatul si siropul s-au racit complet se poate asambla tortul. Tai fiecare blat in doua foi, le insiropezi si le umpli cu crema. Pe un platou asezi cele 3 blaturi in ordine crescatoare, lipite unul de altul, astfel incat sa se formeze un om de zapada.
  6. Imbraci tortul in frisca batuta si decorezi cu o caciulita din nuca de cocos, gura, nas, ochi, nasturi si fular din celelalte ingrediente decorative, iar crenguta de brad o fixezi ca matura. In jurul omului de zapada presari pe platou nuca de cocos colorata.

Recomandari

Torturi