Tort Las Palmas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Las Palmas este un tort delicios si aromat, foarte racitor si dulce , fiind perfect daca este servit direct de la frigider in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 125 gr zahar
    • 75 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 cutie compot de caise
    • 4 linguri lichior de caise
    • 600 ml frisca lichida
    • 80 gr fulgi de migdale prajite
    • 4 oua
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 75 gr amidon
    • 12 foi de gelatina
    • 500 gr ricotta
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 4 linguri gem de caise

Instructiuni de preparare

  1. Bati ouale cu zaharul si 2 linguri de apa, pana obtii o masa spumoasa. Adaugi coaja de lamaie, faina, amidonul si praful de copt si omogenizezi compozitia. Ungi o forma de tort cu unt, torni compozitia si o coci 25-30 de minute, dupa care lasi blatul sa se raceasca.
  2. Pui gelatina in apa, sa se inmoaie, lasi caisele la scurs, dar opresti zeama compotului, apoi tai fructele felii.
  3. Amesteci branza ricotta cu lichiorul si cu zaharul vanilat. Incalzesti 4 linguri de zeama de compot, scurgi gelatina si o topesti in compotul fierbinte. Adaugi compozitia in crema, amesteci bine si lasi sa se raceasca. bati frisca lichida pana se intareste, apoi o incorporezi in crema rece.
  4. Tai blatul racit in doua foi orizontale. Ungi prima foaie cu 2 linguri de gem, asezi feliile de caise si intinzi 2/3 din crema, apoi asezi cea de a doua foaie pe acre o ungi cu gem de caise. dai la rece pentru circa 2 ore, dupa care imbraci tortul cu restul de crema, decorezi cu feliute de caise si cu fulgi de migdale prajite.

Recomandari

Torturi