Tort Fantezie cu piersici sau mandarine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Fantezie cu piersici sau mandarine este un desert aromat pe care cu siguranta il veti aprecia datorita aromei delicate si al gustului foarte racoritor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 ml lapte
    • 3 linguri rom
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 200 ml frisca lichida
    • 4 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • 20 gr gelatina
    • 1 lingura cacao

    PENTRU CREMA:

    • 200  gr piersici sau mandarine prospete sau din compot
    • 200 ml frisca lichida


Instructiuni de preparare

  1. Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. freci galbenusurile cu zaharul, torni laptele si le pui la fiert pe baie de aburi, amestecand comtinuu pana se ingroasa. Opresti focul si incorporezi gelatina, romul si zaharul vanilat. Crema obtinuta o imaptri in 2 vase. In jumatate din crema adaugi cacao si omogenizezi. Racesti crema introducand vasele in apa rece, apoi adaugi in fiecare cate 1/2 din cantitatea de frisca batuta.
  2. Intr-o forma rotunda, usor umezita, torni alternativ cele 2 creme. Dai tortul la rece pentru aproximativ 2 ore, apoi il rastorni pe un platou si il decorezi cu frisca batuta si felii de fructe.

SFAT:

Poti prepara pe foc un sirop gros din 50 ml apa si 50 gr zahar, in care fierbi putin feliile de mandarine. Le lasi sa se raceasca, apoi le asezi peste frisca batuta.

Recomandari

Torturi