Tort de sarlota cu struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de sarlota cu struguri este un desert racoritor si delicios, ideal pentru zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 25 piscoturi
    • 500 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar pudra
    • 3 foi de gelatina
    • 400 gr struguri albi
    • 2 albusuri
    • 10 linguri rom alb
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca romul cu 3 linguri de apa si apoi se inmoaie in acest amestec piscoturile. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu marginile detasabile, apoi se tapeteaza cu piscoturi peretii formei, avand grija ca piscoturile sa stea cat mai bine in picioare.
  2. Se inmoaie foile d egelatina in apa rece, se scurg si se pun in 2 linguri cu apa clocotita.
  3. Strugurii se spala si se dau jos boabele de pe ciorchine. Frisca lichida se bate, adaugand treptat zaharul din momentul in care incepe sa se ingroase.
  4. Se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi spuma de albus, frisca si 3/4 din cantitatea de struguri se amesteca usor, dupa acre se adauga gelatina topita. Se amesteca usor si se toarna compozitia, in fir subtire, in forma.
  5. Restul strugurilor se pune peste compozitie, apoi tortul se baga la frigider pentru 6 ore. Cand s-a intarita, se rastoarna pe un platou, se ia tava si se poate felia si servi.

Recomandari

Torturi