Tort cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu nuca este un tort aromat si gustos, cu care puteti oricand imbogati sarbatorile de Paste sau Craciun.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 175 gr miere de albine
    • 100 gr nuca macinata
    • 1 plic bocarbonat de amoniu
    • 380 gr faina
    • 175 gr zahar
    • 3 oua
    • putin otet

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 500 ml frisca lichida
    • 250 gr nuca macinata

    PENTRU DECOR:

    • 1 plic glazura de fructe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 25 minute

  1. Se amesteca ouale cu zaharul, mierea de albine, bicarbonatul stins  cu otet, nuca macinata si faina. Se framanta bine, apoi se imparte aluatul in 4 bile din care se intind 4 foi care se coc pe rand, pe dosul tavii.
  2. Pentru crema, se bate frisca lichida cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o frisca care se amesteca cu nuca macinata. Se omogenizeaza bine, apoi se umlu cu ea foile coapte.
  3. Pentru decor, se face o glzura de fructe sau se poate decora dupa imaginatia fiecaruia.

Recomandari

Torturi