Tort cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu migdale ofera celor care nu au prea mult timp de stat in bucatarie, o senzatie de neuitat. Servit rece tortul cu migdale devine tot mai aromat si mai delicios.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 500 gr piscoturi stropite cu rom

    PENTRU CREMA:

    • 4 oua
    • 1 baton de vanilie
    • 200 gr unt
    • 200 gr zahar tos
    • sare
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar pudra
    • 200 gr migdale macinate
    • 200 ml frisca

Instructiuni de preparare

  1. Din lapte, oua, zaharul tos, sare si vanilie se prepara o crema groasa, pe foc slab. Dupa ce crema se raceste, adaugi migdalele macinate.
  2. Separat, freci spuma untul moale cu 200 gr zahar pudra si incorporezi amestecul increma de migdale si  omogenizezi bine amestecul.
  3. Tapetezi cu hartie de copt o forma de tort, apoi o imbraci in piscoturi, pe care le asezi cu fata spre peretii formei. Spatiul care ramane il umpli alternand straturi de piscoturi si crema, si tii tortul la frigider pana a doua zi.
  4. A doua zi rastorni tortul  pe un platou si il imbraci in crema sau frisca, si il poti orna cu migdale prajite si ciocolata rasa.

Recomandari

Torturi