Tort cu miere si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu miere si nuci este un tort aromat care va aduce numai bucurii pe fata celor care il vor savura.

Ingrediente

    • 300 gr zahar
    • 75 gr piscoturi
    • 6 oua
    • 60 gr miere lichida
    • 15 gr cacao
    • 400 gr miez de nuca
    • 30 gr unt
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • 500 rg frisca batuta
    • 4 foi de gelatina
    • 30 gr bomboane mici si colorate, pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 50 minute

  1. Se toaca marunt 100 gr nuca, se incalzeste untul intr-un vas impreuna cu 50 gr de zahar, se adauga nuca si se lasa sa se zahariseasca, dupa care se scoate pe o farfurie sa se racoreasca.
  2. Restul de nuca se macina si se amesteca cu piscoturile sfaramate si coaja rasa de portocale.
  3. Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat spuma impreuna cu putina sare. galbenusurile se amesteca cu zaharul ramas, se incorporeaza nuca si piscoturile, coaja rasa de portocala, apoi albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt, si se coace 50 de minute, la foc moderat.
  4. Se amesteca frisca cu mierea lichida, se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda, apoi se omogenizeaza amestecul. Se intinde compozitia peste blatul copt si racit, apoi se decoreaza cu nucile zaharisite, cacao pudra si bomboane colorate.

Recomandari

Torturi