Tarta de vanilie cu bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta delicoasa de venilie cu bezea poate fi un deliciu in zilele de post.Aroma fina de vanilie, in combinatie cu aciditatea citricelor va face ca acest desert sa va cucereasca pe deplin.

Ingrediente

    PENTRU  ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 125 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr zahar pudra

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr zahar tos
    • 120 gr unt
    • 3 oua
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 15 gr amidon alimentar

    PENTRU BEZEA:

    • 100 gr zahar
    • 2 albusuri
    • 1 portocala
    • 1 lamaie
    • 30 ml apa

     

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca untul intr-un vas pana cand devine moale si se adauga incet zaharul pudra. Se omogenizeaza bine compozitia. Oul se bate ca pentru omleta si, impreuna cu faina se incorporeaza in compozitia de unt. Se framanta un aluat care se intinde pe o folie de plastic si se baga in frigider pentru 2 ore.
  2. Intre timp se prepara crema, amestecand zaharul cu amidonul alimentar. se adauga zaharul vanilat, untul si ouale si se pune pe foc mic pana devine o crema consistenta care se lasa sa se raceasca.
  3. Cu aluatul tinut la rece se imbraca o forme de tarta. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se baga in cuptorul incins pentru 10 minute,apoi se adauga crema de vanilie.
  4. Pentru bezea, lasa intr-o craticioara, in baie de aburi, zaharul cu apa, pana se obtineun sirop inchegat. Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga siropul de zahar, amestecand continuu pana se obtine o compozitie mai groasa.
  5. Bezeaua se asaza peste tarta, se decoreaza cu felii de portocala si lamaie si se mai baga in cuptor pentru 10 minute, pana bezeaua devine aurie.

Recomandari

Tarte