Tarta cu gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu gutui este o tarta aromata de toamna, pe care o puteti servi atat calda cat si rece,a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 4 linguri unt
    • 300 gr faina alba
    • 1 lingura ulei
    • 100 gr zahar tos alb
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 gutui curatate si taiate cubulete
    • 70 gr stafide aurii
    • 2 mere curatate si taiate cubulete
    • 400 ml apa
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Puneti intr-o cratita  gutuile, merele, stafidele si scortisoara, apoi amestecati bine si turnati apa. Puneti cratita pe foc mediu si fierbeti putin, pana cand gutuile se inmoaie, apoi zdrobiti gutuile si merele, dati amestecul deoparte sa se raceasca.
  2. Separat, preparati aluatul tarta: frecati untul cu faina, apoi adaugati uleiul, zaharul si sarea. Asezati doua treimi din aluat intr-o forma pentru tarta tapetata cu unt.
  3. Puneti peste acesta amestecul cu gutui si mere, apoi adaugati restul aluatului deasupra, taiat in fasii subtiri, ca sa formati un fel de grilaj.
  4. Coaceti tarta 40 de minute, la foc moderat, sau pana cand aluatul se rumeneste, capatand o frumoasa culoare aurie. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca bine si se taie in felii. Inainte de servire, ornati fiecare felie cu frisca.

Recomandari

Tarte