Tarta cu crema de nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti un desert exceptional de gustos atunci e momentul pentru o tarta cu crema de nuci.Pentru gustul ei delicios toti mesenii va vor lauda.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 85 gr unt rece
    • 2-3 linguri apa rece
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA;

    • 2 linguri gem de capsune
    • 150 gr unt
    • 150 gr zahar tos
    • 4 oua
    • 150 gr nuca macinata
    • 1 lamaie
    • 1-2 linguri miere de albine
    • 150 gr fulgi de migdale


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului, se cerne intr0un castron faina, se adauga untul rece taiat cubulete si putina sare. Se amesteca repede, cu degetele racite( in prealabil, in apa rece), pana se obtine o compozitie nisipoasa. Se adauga apa rece si se continua framantatul pana cand aluatul se leaga. Se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider 30 de minute.
  2. Din aluat se intinde o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, si se da la rece pentru inca 15 minute.
  3. Tarta  se acopera cu hartie de copt, se pun boabe de fasole pentru a uniformiza blatul, si pentru a nu-l lasa sa creasca excesiv, si se coace 15 minute in cuptorul incins.
  4. Se bate un ablus de ou cu care se unge tarta, apoi se mai lasa5 minute in cuptor. Dupa ce s-a scos tarta din cuptor se acopera cu doua lingurite de gem de capsune si se lasa la racorit.
  5. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema fina, in care se incorporeaza ouale, iar spre final se adauganuca si zeama de la o lamaie mica.
  6. Se amesteca bine si se rastoarna compozitia in forma de tarta unsa cu gem de capsune. Se intinde crema uniform pe toata suprafata tartei si se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute. Cand se scoate din cuptor se presara migdalele si se stropeste cu miere de albine, incalzita in prealabil, si se mai baga inca 20 de minute in cuptorul incins.
  7. Cand tarta este rumena, se scoate din cuptor si se lasa 20 de minute sa se racoreasa si abia apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte