Tarta cu alune si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu alune si ciocolata este o tarta pe care o puteti servi chiar si ca tort, pentru ca este foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 100 gr unt
    • 5 gr faina
    • 140 gr zahar
    • 1 lingura amidon alimentar

    PENTRU CREMA DE UNT:

    • 175 gr unt
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 galbenusuri

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 gr unt
    • 50 gr zahar pudra
    • 1 tableta ciocolata de menaj
    • 100 gr alune macinate

Instructiuni de preparare

  1. Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spumos. Se adauga  2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune la  rece in frigider.
  2. Pentru glazura, se rade tableta de ciocolata cu ajutorul aparatului de ras legumele, apoi se pune pe o foaie de aluminiu si se introduce la frigider. Se macina alunele cu ajutorul unei rasnite electrice, se trec prin sita, pastrand deoparte bucatile mai mari. Se rupe o bucata din tableta de ciocolata, se pune intr-un ibric si se topeste in bain-marie.
  3. Se freaca spuma 100 gr unt cu 50 gr zahar pudra, se adauga ciocolata inmuiata si se amesteca pentru omogenizare. Se pastreaza la rece. Se unge cu unt o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, se pudreaza cu faina.
  4. Se incalzesc, la bain-marie, 100 gr unt, cu grija ca sa nu fiarba. Se adauga 4 oua batute separat cu 140 gr zahar si un polonic de apa calda, faina si amidonul trecute prin sita. Cand incepe sa fiarba, se retrage vasul de pe foc si se bate cu mixerul pana cand amestecul devine omogen si spumos.
  5. Peste crema spumoasa se presara cu ajutorul sitei, un strat subtire de faina, apoi se introduce forma ia cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce se coace si se raceste, se unge alternativ cu un strat de crema de unt si un a Itul cu ciocolata pana se epuizeaza, avand grija ca ultimul sa fie de ciocolata.
  6. Se orneaza cu alune zdrobite si cu razatura de ciocolata. Se serveste dupa ce sta la rece 60 de minute.

Recomandari

Tarte