Pasca la minut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti ca in ziua de Paste sa aveti ceva senzational pe masa atunci e momentul se praparati aceasta pasca.Se prepara repede ceea ce inseamna ca in casa vor fi mirosuri senzationale de sarbatori, iar pasca o puteti servi proaspat scoasa din cuptor.

Ingrediente

     

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 4 oua
    • 150 gr zahar pudra
    • 125 gr smantana
    • 125 gr margarina
    • 1/2 plic praf de copt
    • 1 lamaie
    • faina cat cuprinde
    • stafide

Instructiuni de preparare

 

  1. Se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul.Se amesteca bine compozitia, apoi se adauga margarina topita si racita putin. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga branza proaspata sfaramata, smantana, stafidele, coaja rasa de la lamaie si praful de copt. Se adauga treptat in compozitie cate o lingura de faina, continuand se sa amestece. Cand aluatul are consistenta unei smantani groase se lasa 3 minute sa se racoreasca compozitia.
  2. Intre timp, se unge o forma de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc moderat.
  3. Cand tarta este rumenita frumos, se scoate din cuptor si se lasa 20 de minute sa se racoreasca si abia apoi poate fi portionata si servita.

Recomandari

Tarte