Bors de fasole boabe cu loboda verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de fasole boabe cu loboda verde este un bors economic si rapid, perfect pentru zilele de vara cand il puteti servi rece.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe
    • 2-3 legaturi de loboda rosie si alba
    • 5-6 fire de ceapa verde
    • 3-4 fire de usturoi cu frunze
    • 1 litru de bors
    • leustean tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea bob cu bob, o speli in apa rece, o lasi la muiat peste noapte. Dimineata arunci apa, umpli vasul cu alta apa rece si clocotesti fasolea cateva minute. Schimbi iar apa si fierbi la foc potrivit 30 de minute.
  2. Cand fasolea s-a fiert adaugi  loboda aleasa si spalata frunza cu frunza, taiata fasii subtiri, ceapa si usturoiul tocate si sarea necesara.
  3. Fierbi inca 20 minute, apoi acresti cu bors fiert separat. Parfumezi cu leustean tocat, si servesti borsul cald sau rece, cu mamaliguta si ceapa verde.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri