Salata rustica de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata rustica de vinete este o salata aperitiv pe care cu siguranta o veti savura cu placere, deoarece este delicioasa...

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 2 rosii
    • 4 catei de usturoi
    • ulei
    • 1 ardei kapia
    • 1 dovlecel
    • otet balsamic
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele si ardeiul se coc pe gratarul incins sau in cuptorul aragazului, iar dovlecelul se fierbe taiat bucatele, in apa cu sare. cand sunt gata, se curata vinetele si se pun la scurs intr-o strecuratoare, ardeiul kapia se toaca in patratele iar dovlecelul se  toaca mai marunt,  dar nu piure.
  2. Se oparesc rosiie, care apoi se curata de coaja si se taie in cubulete. Vinetele scurse se toaca amrunt, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu rosiile taiate in cubulete, dovlecelul si ardeiul.
  3. Se adauga sare , dupa gust, usturoiul zdrobit si 2 linguri de ulei. Se amesteca si, daca mai este nevoie, se mai adauga ulei. Dupa gust, se poate adauga si putin otet balsamic, pentru un plus de aciditate.

Recomandari

Salate