Salata Nisa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata Nisa este o salata dietetica, racoritoare, ideala pentru persoanele care tin regim sau sunt la cura. Salata Nisa este ideala servita rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 350 gr de cartofi
    • sare
    • 2 oua
    • 250 gr de fasole verde
    • 1 cutie de  anghinare conservate
    • ½ cutie de salata de m?sline
    • 1 catel de usturoi
    • 4 ramuri de cimbrisor
    • 1 - 2 lingurite de suc de lamaie 
    • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
    • piper macinat
    • 1 ceapa ro?ie
    • 150 gr ro?ii cherry
    • 100 gr salat? verde

     

Instructiuni de preparare

  1. Se spala cartofii si se fierb la foc mic, cu coaja, in apa sarata clocotita. Se scurg, se racesc in apa rece, se cojesc si se taie in cuburi mari. Intre timp se fierb ouale, la foc mic, in apa clocotinta, timp de 7 minute, apoi se racesc in apa rece, se cojesc si se taie pe lungime in patru sau in sase.
  2. Se curata fasolea si se fierbe la foc mic in apa sarata, clocotinta, timp de 15 minute, al dente, dupa care se varsa apa si se lasa la scurs, sa se raceasca
  3. Anghinarele si maslinele se lasa sa se scurga, se colecteaza marinada. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu marinada colectata, frunzulitele de cimbrisor, sucul de lamaie si uleiul de masline, se sareaza si se pipereaza.
  4. Se curata ceapa, se taie pestisori. Se spala rosiile cherry si se taie in patru. Ingredientele de salata pregatite se amesteca cu anghinare si cu salata de masline, pe deasupra se pune vinegreta si se amesteca cu grija. Se lasa timp de 30 de minute sa se intrepatrunda aromele.
  5. Se curata salata verde si se rupe in bucati de marimea unei imbucaturi. Se pastreaza separat si se amesteca inainte de servire.

    Sugestie: Cine doreste mai adauga la salata si o cutie de ton (scurs si desfacut in bucati).

Recomandari

Salate