Salata de fasole boabe cu sos de mustar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de fasole boabe cu sos de mustar este un preparat pe care il puteti servi atat ca salata cat si ca aperitiv sau fel principal.

Ingrediente

    • 500 gr fasole cu bobul mare (boambe)
    • 1 pastarnac
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 lingura cu mustar
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • 1 lingura cu otet
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se alege fasolea, se opareste cu 1 litru de apa clocotita, se lasa in apa 10 minute, se pune apoi in apa rece si se spala bine, apoi se pune sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere. Se arunca apa dupa ce fasolea da in clocot, se umple oala cu 3 masuri de apa rece si se fierbe la foc potrivit cu 1 pastarnac intreg, 2 morcovi si 1 ceapa - toate curatate si spalate.
  2. Cand bobul de fasole s-a inmuiat putin se pune la fiert 1 lingurita cu sare si se continua fierberea pana cand acesta se desface usor la atingere. Atunci se stinge focul, se racoreste fasolea, se trece in castron adanc si se toarna peste ea un sos din: 1 lingura cu mustar, putina sare, 3 linguri cu ulei, 1 lingura cu otet si 1 ceapa tocata fin (frecata cu sare si spalata cu apa rece).
  3. Se scot legumele din fasole si se taie rondele, se decoreaza cu acestea salata de fasole. Peste salata se presara patrunjel verde tocat fin.
  4. Salata se serveste rece, cu paine proaspata.

Recomandari

Salate