Tiramisu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tiramisu este retata de succes pentru un desert desavarsit, pe placul tuturor si cu care nu veti da gres niciodata.

Ingrediente

    • 500 gr mascarpone
    • 200 rg zahar pudra
    • 200 ml cafea
    • cacao
    • 5 galbenusuri
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 ml brandy

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • esenta de rom
    • 10 linguri zahar
    • 8 linguri faina
    • 1 plic praf de copt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, freaca galbenusurile cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua, romul si praful de copt. Incorporeaza albusurile batute spuma si zaharul, apoi toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, pe care o coci in cuptorul icnins, la foc potrivit 20-25 de minute. Cand blatul este gata, scoate-l din cuptor si las-al sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi, pe orizontala.
  2. Intre timp, freaca zaharul cu galbenusurile si separat bate frisca lichida cu mascarponele. Amesteca cele doua compozitii si da la frigider pana se intareste putin.
  3. Insiropeaza blaturile cu cafeaua aromatizata cu brandy si acopera-le cu crema de mascarpone. presara deasupra cacaua cernuta si, cu ajutorul unui sprit decoreaza dupa preferinta. Baga prajitura la frigider pana adoua zi ca sa se aromatizeze, apoi o poti felia si servi.

Recomandari

Prajituri