Sarlota de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota de capsune este un desert racoritor si usor de vara, pe care trebuie negresit sa il incercati si dvs.

Ingrediente

    • 500 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar
    • zeama de la 1 lamaie
    • 500 gr capsune
    • 20 gr gelatina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii

Timp de preparare 3 ore

  1. Speli capsunele. Pastrezi cateva pentru decor, iar restul le cureti, le zdrobesti si le pui in strecuratoare, ca sa isi lase zeama.
  2. Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa, iar dupa 10 minute, o topesti la bain-marie. Bati frisca impreuna cu zaharul.
  3. In 400 gr frisca adaugi zeama de lamaie, zeama de capsune si gelatina calduta si omogenizezi amestecul. Torni crema intr-o forma tapetata cu folie de plastic si o dai la rece.
  4. Dupa 2 ore, rastorni sarlota pe un platou, o decorezi cu frisca si fructele pastrate si o portionezi.

Recomandari

Prajituri