Rulada cu ananas si cacao

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu ananas si cacao este reteta de succes pentru un desert dupa o masa delicioasa servita alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 8 oua
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 300 gr zahar
    • 3 linguri cacao
    • 2 lingurite praf de copt sau bicarbonat
    • coaja rasa de la o lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 350 gr zahar
    • 1 plic praf de budinca
    • 2 linguri cacao
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 2 oua
    • 350 ml lapte
    • 200 gr unt
    • 200 gr ananas din compot

Instructiuni de preparare

  1. Freci spuma zaharul cu galbenusurile, apoi adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, cacaua, faina si albusurile batute spuma.
  2. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni compozitia si o coci in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Cand blatul e copt, dar nu s-a rumenit, il rastorni pe un prosop umed si rulezi aluatul impreuna cu prosopul.
  3. Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, zaharul vanilat, praful de budinca si laptele rece si amesteci pana se ingroasa crema.
  4. Freci spuma untul moale, la temperatura camerei si incorporezi lingura cu lingura crema racita. Dupa ce ai omogenizat crema, colorezi jumatate din ea cu cacaua.
  5. Desfaci blatul, il ungi cu crema alba, presari bucatile de ananas si imbraci rulada in crema de cacao. Decorezi cu nuca de cocos si frisca si o servesti abia dupa ce a stat la frigider 3 ore.

Recomandari

Prajituri