Prajitura de caise cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Este sezonul caiselor, aceste fructe delicioase si pline de vitamine, care sunt ingrediente pline de savoare pentru multe deserturi.Va recomand o prajitura cu caise delicioasa, usoara si racoroasa.

Ingrediente

     

    PENTRU ALUAT:

    • 125 gr margarina
    • 400 gr faina
    • 125 gr zahar pudra
    • 1 galbenus
    • 1 plic praf de copt
    • 3 linguri cacao
    • 3 linguri smantana
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 750 gr branza prospata de vaci
    • 6 linguri zahar
    • esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 3 oua
    • 2 linguri smantana
    • 600 gr caise
    • zahar pudra pentru decor


Instructiuni de preparare

  1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat(in afara de cacao) intr-un vas si framati bine. Un sfert din aluat il amesteci cu cacao, iar restul de aluat il imparti in doua, si impachetezi toate 3 partile de aluat in folie de plastic si le bagi in frigider pentru 1 ora.
  2. Intre timp, amesteci bine branza de vaci cu zaharul, ouale si smantana. Cand devine ca o pasta se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
  3. Se intinde din aluatul simplu 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de branza si se acopera cu a doua foaie. Se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute la foc moderat.
  4. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca 5 minute, apoi se asaza caisele curatate de samburi si taiate jumatati. Peste caise se rade aluatul cu cacao si se bala la cuptor pentru inca 15-20 de minute,
  5. Cand prajitura este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Prajituri