Prajitura cu sirop de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu sirop de cafea trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 20 gr cacao
    • 100 gr faina
    • 50 gr amidon 
    • 5 oua
    • 150 gr zahar
    • 1/2 pliculet praf de copt

    PENTRU SIRPOUL DE CAFEA:

    • un plic zahar vanilinat
    • 100 gr zahar
    • 80 ml apa
    • 50 ml cafea foarte tare

    PENTRU CREMA:

    • 200 ml frisca lichida rece
    • 2 pliculete zahar vanilinat
    • 500 ml lapte
    • 70 gr zahar tos
    • 4 linguri amidon

    PENTRU DECOR:

    • o lingura cacao
    • sirop de ciocolata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 45 minute+20 minute coacere+15 minute fierbere+3 ore asteptare

  1. Pentru blat, albusurile se bat cu o treime din cantitatea de zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul zaharului pana ce se obtine o crema alba. In aceasta crema se adauga spuma de albus.
  2. Faina, praful de copt, amidonul si cacaua se amesteca si se cern in amestecul de la punctul 1. Se amesteca delicat si nu foarte mult timp caci blatul va cadea. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 20 de minute.
  3. Se face siropul prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilinat si, dupa ce acesta s-a topit, se adauga cafeaua. Se lasa deoparte.
  4. Se prepara crema pentru care amidonul se desface in putin lapte rece, iar restul laptelui si zaharul tos si vanilinat se pun pe foc. Cand fierbe, se trage de pe foc si se pune amidonul. Se pune din nou pe foc pentru un clocot, se retrage de pe aragaz si se amesteca energic pentru a se raci. Apoi, se bate frisca si se amesteca in crema fiarta.
  5. Blatul se taie in doua parti, una se asaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul de cafea. Se pune jumatate din cantitatea de crema, se asaza al doilea blat care se insiropeaza si se finiseaza cu restul cremei. Se da la rece pentru 3 ore si se serveste presarata cu cacao cernuta si sirop de ciocolata.

Recomandari

Prajituri