Prajitura cu nuci-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuca poate fi un desert delicios de weekend.Fiecare gospodina are secretul ei asa cum si aceasta reteta poate fi modificate sau imbunatatite, dar un lucru ramane neschimbat gustul ei delicios.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 oua
    • 2 linguri suc de lamaie
    • 200 gr zahar pudra
    • 200 gr nuci macinate
    • 1 plic zahar vanilat
    • 50 gr pesmet
    • 50 gr faina
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri suc de lamaie
    • 250 gr nuca macinata
    • 200 gr zahar pudra
    • 200 gr smantana
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

    PENTRU ORNAT:

    • ciocolata sau frisca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara blatul se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pudra,coaja de lamaie, sucul de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Albusurile se bat spuma cu putina sare , apoi se incorporeaza in compozitia cu nuci,amestecand cu o spatula, cu miscari delicate de jos in sus. Compozitia de pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat.
  3. Dupa ce blatul este rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se taie pe orizontala in doua.
  4. Intre timp, se prepara crema. Se amesteca nucile macinate cu zaharul pudra, coaja rasa se lamaie, sucul de lamaie si smantana. Se amesteca continuu pana se obtine o compozitie matasoasa cu care  se umplu foile de blat.
  5. Deasupra prajitura se decoreaza cu ciocolata topita sau frisca stropite cu nuca macinata.

Recomandari

Prajituri