Prajitura cu nes

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nes este o prajitura aromata, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 100 gr zahar
    • 1 lingura miere de albine
    • 5 linguri lapte dulce
    • 500 gr faina
    • 2 oua
    • 250 gr margarina
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 6 linguri nes
    • 250 ml frisca lichida
    • 1 lingura apa
    • 200 gr nuci macinate
    • 100 gr zahar pudra
    • sare
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU DECOR:

    • 300 gr unt
    • 300 gr ciocolata de manaj

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 24 de portii
Timp de preparare 8 ore
Timp de coacere 50 minute

  1. Intr-o cratita se topeste zaharul, mierea si margarina, apoi se adauga laptele si se ia vasul de pe foc.Dupa ce siropul de miere s-a racit, se adauga ouale, se amesteca, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se framanta putin aluatul si se imparte in 5 parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii de copt presarate cu faina, acte 10 minute fiecare.
  2. Pentru crema, se amesteca intr-un castron zaharul, esenta de vanilie, putina sare si nesul dizolvat in 100 ml de frisca lichida. Se toarna restul de frisca lichida, iar la final se incorporeaza nuca macinata.
  3. Pentru glazura, se topeste ciocolata de menaj, intr-un vas termorezistent, la cuptor. Se adauga apoi ciocolata racita in untul frecat spuma si se omogenizeaza compozitia.
  4. Se umple foile cu crema si se unge cu glazura  de ciocolata. Prajitura se da la rece pana a doua zi, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Prajituri