Prajitura cu foi de napolitane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu foi de napolitane este o prajitura usor de preparat si pe gustul tuturor.

Ingrediente

    • 450 gr miez de nuca
    • 200 ml apa
    • 1 fiola esenta de rom
    • 800 gr zahar
    • 300 gr unt/margarina
    • 6 oua
    • 2 foi de napolitane
    • 50 gr ciocolata de menaj, pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 25 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 25 minute

  1. Se prajeste miezul de nuca in cuptor, iar cand se raceste, se marunteste cu un cutit sau se toaca mai mare, in blender.
  2. Se caramelizeaza 400 gr de zahar, la foc mic, si se stinge cu apa, lasand sa fiarba siropul pana se ingroasa. Se presara nucile maruntite si se omogenizeaza, adaugand apoi untul si margarina, amestecand pana cand acesta se topeste.
  3. Se bat ouale cu zaharul ramas, apoi se amesteca cu compozitia de zahar si nuci amestecand pana cand se ingroasa. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, adaugand esenta de rom.
  4. Se intinde crema calduta pe una din foile de napolitana, se acopera cu cealalta foaie si se baga la frigider pana a doua zi, presand cu o greutate. Ca sa se distribuie uniform greutatea, se acopera prajitura cu o folie si se pune deasupra o tava plina pe jumatate cu apa.
  5. Prajitura se portioneaza a doua zi, decorata cu ciocolata topita la bain-marie.

Recomandari

Prajituri