Prajitura cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu capsuni este cu siguranta genul de desert care va va bucura oricand.Fie ca e preparata cu capsuni proaspete sau congelate succesul este garantat, iar laudele celorlalti nu vor intarzia!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 120 gr unt
    • 200 gr faina
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr smantana
    • 100 gr gem de capsuni
    • 200 gr crema de branza
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 3 oua
    • 500 gr capsuni
    • 3 linguri zahar
    • 50 gr fulgi de migdale
    • 3 linguri zahar pudra pentru decor


Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, amesteci faina cu untul moale, oul si putina sare si framati pana se obtine un aluat potrivit de tare pe care il pui intr-o folie de plastic si il bagi in frigider pentru 30 de minute.
  2. Intre timp, amesteci smantana cu zaharul vanilat, ouale, crema de branza si zaharul.
  3. Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie cat fundul tavii de tort, tava fiind in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  4. Se  baga blatul in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se scoate si se intinde gemul de capsuni, si crema de smantana si se mai baga tava in cuptor pentru 20-30 de minute.
  5. Scoti prajitura din forma si, cat este inca calda, asezi capsunile  taiate jumatati si sferturi deasupra,iar fulgii de migdale se asaza pe lateral. Lasi prajitura sa se raceasca, iar cand o feliezi si servesti adaugi o ploaie de zahar pudra.

Recomandari

Prajituri