Prajitura cu branza-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu branza este prajitura copilariei noastre fiind foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • 200 gr branza de vaci
    • 200 gr faina
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cu zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 ou
    • 2 linguri cu zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi untul sa se inmoaie intr-un castron asezat pe o oala cu apa fierbinte, apoi il freci cu zaharul si galbenusul de ou. In crema obtinuta adaugi branza dulce de vaci trecuta prin sita si sarea necesara. Omogenizezi, pui faina in ploaie, invarti repede cu lingura de lemn, apoi framanti cu mana un aluat pe care-l intinzi foaie groasa de 1 cm.
  2. Tai forme rotunde, le ungi cu marmelada, treci partea unsa prin albus batut pana devine spuma tare, randuiesti prajiturile in tava neunsa (asezate cu garnitura de albus si marmelada in sus) si coci in cuptorul fierbinte 20 minute.
  3. Cand le scoti din cuptor le pudrezi cu zahar vanilinat pus intr-o sita deasa.

Recomandari

Prajituri