- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Prajitura condimentata cu mere trebuie sa o incercati pentru ca se prepara usor si este delicioasa...
		
		Ingrediente
		
			
- 500 gr faina alba
 
- 350 gr zahar tos alb
 
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
 
- 1/4 lingurita sare
 
- 1/2 lingurita praf de copt
 
- 3/4 lingurita scortisoara macinata
 
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
 
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
 
- 100 gr unt
 
- 100 ml lapte batut
 
- 300 ml suc de mere
 
- 2 oua
 
- 150 gr nuci tocate
 
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr unt
 
- 200 gr nuci tocate
 
- 700 gr zahar pudra
 
- 250 gr crema de branza, la temperatura camerei
 
- 2 lingurite esenta de vanilie
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Intr-un castron mai mare, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt si condimentele. Amestecati, apoi puneti untul taiat cubulete, laptele batut si sucul de mere. Mixati bine 2-3 minute, apoi adaugati ouale si 150 gr nuci tocate, amestecand bine.
 
- Turnati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si prasarata cu faina, apoi coaceti 50 de minute, la foc moderat.
 
- Pentru glazura, amestecati crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana se omogenizeaza. Puneti amestecul pe foc, adaugati untul , apoi nucile tocate si amestecati bine de tot ca sa se omogenizeze pana cand incepe sa se inchida la culoare.
 
- Lasati blatul si glazura sa se raceasca, apoi glazurati prajitura si bagati-o la frigider pentru 3-4 ore inainte de a o portiona si servi.