Prajitura Betivana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Betivana este reteta unui desert exceptional, foarte aromat si dulce, fiind in topul preferintelor copiilor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr zahar
    • 400 gr faina
    • 6 oua
    • 13 linguri apa plata
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr cacao
    • 100 gr nuci pisata
    • 300 ml lapte
    • 200 gr visine din visinata
    • 150 gr unt
    • 1 borcan gem de caise

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr ciocolata sau 1 plic glazura de ciocolata
    • nuca de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Bati spuma ouale cu zaharul, apoi incorporezi alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi o coci 25 de minute, la foc moderat.
  2. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua, pe orizontala. Partea de deasupra o inmoi in putin lapte, dupa care o amesteci cu untul moale, nucile si cacaua. Peste cealalta foaie de blat, intinzi genul de  caise si asezi crema de visine.
  3. Pentru crema de visine se freaca untul cu nucile pisate si cacaua pana se obtine o crema spumoasa in care se pun visinele din visinata.
  4. Pentru glazura, topesti ciocolata pe baie de aburi si o intinzi cu un cutit, iar la final presari fulgi de nuca de cocos.

Recomandari

Prajituri