- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Betivana este reteta unui desert exceptional, foarte aromat si dulce, fiind in topul preferintelor copiilor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr zahar
- 400 gr faina
- 6 oua
- 13 linguri apa plata
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 100 gr cacao
- 100 gr nuci pisata
- 300 ml lapte
- 200 gr visine din visinata
- 150 gr unt
- 1 borcan gem de caise
PENTRU DECOR:
- 100 gr ciocolata sau 1 plic glazura de ciocolata
- nuca de cocos
Instructiuni de preparare
- Bati spuma ouale cu zaharul, apoi incorporezi alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi o coci 25 de minute, la foc moderat.
- Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua, pe orizontala. Partea de deasupra o inmoi in putin lapte, dupa care o amesteci cu untul moale, nucile si cacaua. Peste cealalta foaie de blat, intinzi genul de caise si asezi crema de visine.
- Pentru crema de visine se freaca untul cu nucile pisate si cacaua pana se obtine o crema spumoasa in care se pun visinele din visinata.
- Pentru glazura, topesti ciocolata pe baie de aburi si o intinzi cu un cutit, iar la final presari fulgi de nuca de cocos.