Placinta cu branza dulce- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza dulce se prepara in multe feluri, numai ca in aceasta reteta se regasesc ingrediente putine si ieftine.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 1 kg branza de vaci
    • 200 gr stafide
    • 100 ml smantana
    • 3 linguri gris
    • 5 oua
    • 100 gr zahar

    PENTRU COPT:

    • 3 linguri ulei
    • 1 ou
    • 3 linguri lapte

    PENTRU SERVIT:

    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se pregateste intai umplutura, pentru care branza de vaci, zaharul, ouale si smantana se mixeaza pentru a obtine o crema fina. Se adauga stafidele si doua linguri de gris si se lasa deoparte pana ce se pregatesc foile.
  2. Tava mare de copt se unge cu foarte putin ulei si se repartizeaza foile, o parte pentru stratul de jos. Se asaza aceste foi pe fundul tavii, unse cu ulei.
  3. Se presara foile de jos cu a treia lingura de gris ramasa si se intinde umplutura de branza. Se niveleaza, se acopera cu restul foilor, unse de asemenea cu ulei. La suprafata se ung cu oul batut cu lapte. Se da tava la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste frumos placinta.
  4. Placinta se serveste calduta sau rece presarata  zahar pudra pe deasupra.

Recomandari

Placinte