Aluat fraged pentru placinta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul fraged pentru placinta este gustos si aromat si il puteti folosi chiar si la strudelurile cu fructe.

Ingrediente

    • 200 gr margarina
    • 1 lingura ulei
    • 400 gr faina
    • 1 ou
    • putina sare
    • 200 ml apa
    • 3 linguri otet

Instructiuni de preparare

  1. Jumatate din faina se amesteca cu margarina pana se omogenizeaza bine, apoi se imparte in trei parti care se baga la frigider, impachetate in folie de plastic alimentara.
  2. Restul de faina se amesteca cu apa si otetul, uleiul, sare si oul batut. Amestecul se rastoarna pe o planseta si se bate cu putere pana se desprinde de pe maini si de pe planseta si face basicute.
  3. Se intinde o foaie peste care se intinde una din bucatile de coca de la frigider. Se impatureste aducand capetele spre mijloc, apoi se baga la frigider jumatate de ora. Apoi se scoate aluatul din frigider si se intinde, punand deasupra a doua bucata de aluat din cele trei. Se impatureste din nou ca prima oara si se tine la frigider jumatate de ora. Operatia se repeta si cu a treia bucata, iar aluatul obtinut se tine la rece pana a doua zi.
  4. A doua zi se scoate aluatul si se taie in 6 parti egale, si fiecare bucata se intinde, se umple cu umplutura si se ruleaza, apoi se pune in tava si se coace.

Recomandari

Placinte