Aluat cu lapte pentru placinta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul cu lapte pentru placinta trebuie sa il incercati pentru ca este usor de preparat dar fraged si usor de intins.

Ingrediente

    • 400 ml lapte
    • 175 ml ulei
    • 250 gr margarina
    • 50  gr drojdie
    • putina sare
    • faina, cat cuprinde

Instructiuni de preparare

  1. Se desface drojdia in putin lapte caldut, apoi se adauga petse margarina moale, uleiul si restul de lapte. Se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga treptat faina, amestecand constant in compozitie.
  2. Cand amestecul incepe sa se ingroasa si se desprinde de pe peretii castronului, se rastoarna pe o planseta tapetata cu faina. Se framanta timp de 10 minute pana obtineti un aluat potrivit de moale care se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  3. Se intind din aluat foi subtiri care se umplu cu  umplutura preparata inainte, apoi se coc,la foc moderat, pana se rumenesc.

Recomandari

Placinte