Gugelhupf- Prajitura Imparatului

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gugelhupf este o prajitura foarte aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara mereu in alt fel si cu alte ingrediente,pentru ca rezultatele vor fi minunate.

Ingrediente

    • 250 ml lapte
    • 30 gr drojdie uscata
    • 500 gr faina
    • 150 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 8 galbenusuri
    • 80 gr stafide
    • coaja rasa de lamaie
    • 100 gr migdale
    • sahar pudra- pentru decor
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se face o maia din lapte caldut, drojdie si o lingura de faina, apoi se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenfi de aer, pana isi dubleaza volumul. 
  2. Untul se bate bine cu zaharul, pana devine spumos. Apoi se adauga treptat galbenusurile, stafidele, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, faina. 
  3. Se amesteca totul cu maiaua crescuta, se amesteca si se bate bine, pana se desprinde usor de pe mana si are un aspect „matasos". Se pune acest aluat intr-o forma inalta, din cele cu gaura la mijloc, tapetata cu unt. Deasupra se presara migdalele taiate felii subtiri. Se acopera din nou cu un prosop si lasa la crescut, la loc caldut, pana ce aluatul ajunge aproape de marginea vasului (20-30 de minute). 
  4. Se coace in cuptor la temperatura medie, timp de circa 40 de minute. Se rastoarna usor prajitura pe o placa de lemn si se lasa la racit. Se serveste presarata cu zahar pudra. 

Recomandari

Patiserie