Aluat fraged clasic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul fraged clasic se foloseste la prepararea placintelor, strudelelor sau a minipateurilor.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 250 gr faina
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc si se adauga untul inmuiat, zeama de lamaie si sarea. Se amesteca bine. Se toarna incet apa si se framanta cam 15 minute. Se strange aluatul ca o bila, se acopera si se lasa sa se odihneasca. 
  2. Se intinde o foaie, care se impatureste si apoi se intinde iar. Se repeta operatia de 2-3 ori. Dupa ce se impatureste ultima oara, foaia se intinde si se foloseste.

Recomandari

Patiserie