Cozonac cu stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul cu stafide este de nelipsit de pe mesele festive, fiind delicios atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg faina + 3 linguri pline
    • 10 oua
    • 500 ml lapte
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita cu sare
    • 50 gr drojdie de bere
    • 250 gr zahar tos
    • 200 gr unt topit
    • 200 gr stafide
    • 4-5 plicuri de zahar vanilinat
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Pui intr-un castron drojdia, acoperi cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, amesteci pana devine pasta lichida. Torni peste drojdie 3 linguri cu faina si 150 ml lapte, amesteci bine si lasi la dospit.
  2. In laptele ramas pui arome (coaja rasa de lamaie si zahar vanilinat) si il torni incet peste faina pusa intr-un lighenas. Peste faina pui ouale intregi, amesteci bine, framanti cu laptele pus cate putin. Cand coca este omogena incepi sa framanti cu unt topit, adunand aluatul spre centru.
  3. Aluatul este bine framantat cand face basici. Atunci pui peste aluat stafidele fara codite, bine spalate si uscate in prosop curat. Continui sa framanti 10 minute, lasi la dospit 1 ora.
  4. Imparti aluatul in doua, pui in forme unse cu ulei, lasi sa mai creasca 30 de minute, ungi cu ou, presari pe toata suprafata cozonacului zahar tos, coci la foc moale 15 minute, apoi la foc potrivit 40 minute.

 

Recomandari

Panificatie