Cozonac cu mac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul cu mac este un desert specific sarbatorilor de iarna pe care il puteti imbunatati adaugand stafide, rahat sau nuci.

Ingrediente

    • 120 ml lapte
    • 50 gr zahar
    • 2 oua
    • 1 lingurita rasa cu sare
    • 75 gr unt
    • 300 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 galbenus
    • 1 ligurita esenta de vanilie
    • ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 ml lapte
    • 350 gr mac
    • esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Incalzeste laptele impreuna cu untul si zaharul, apoi da-l deoparte. Cerne faina intr-un vas si adauga putina sare, apoi toarna laptele rorit peste drojdie si amesteca pana cand se desfac toate cocoloasele.
  2. Se bat ouale cu esenta de vanilie si se torna peste faina, adaugand si laptele amestecat cu drojdia. Amesteca totul iar aluatul obtinut se pune intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop[ si se lasa sa creasca o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Pentru umplutura se rasneste macul, apoi se fierbe cu laptele 25 de minute,adaugand la final esenta de vanilie.
  4. Intinde aluatul pe masa tapetata cu faina, si  niveleaza-l pana obti o foaie patrata. Intinde umplutura pe toata suprafata aluatului, niveleaza si rasuceste marginile spre mijloc, astfel incat sa se intalneasca la jumatate.
  5. Asaza cozonacul in tava de copt unsa cu ulei si lasa sa creasca 90 de minute, in loc cald. Unge cu galbenus diluat cu putin lapte si baga-l in cuptorul incins pana se rumeneste.
  6. Cand este gata cozonacul se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Panificatie