Sufleu de conopida cu sunca si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de conopida cu sunca si ciuperci este un preparat care va scoate mereu din incurcatura cand nu mai stiti ce sa pregatiti pentru masa de pranz.Amestecul de pesmet cu parmezan ofera sufleului o crusta crocanta delicioasa.

Ingrediente

    • 1 capatana medie de conopida

    PENTRU SOSUL BECHAMEL:

    • 250 gr bacon afumat taiat fasii
    • 250 gr ciuperci feliate
    • 25 gr unt
    • 50 gr faina
    • 250 ml lapte integral
    • pudra de mustar
    • 200 gr parmezan ras
    • 55 m smantana lichida
    • un varf de cutit nuscoara macinata
    • sare si piper negru macinat

    PENTRU TOPPING:

    • 50 gr pesmet
    • 50 gr parmezan ras

Instructiuni de preparare

  1. Capatana de conopida se desface buchetele mici si se spala sub jet de apa rece.Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga conopida si se lasa timp de 10 minute, la foc mic sa se inmoaie putin. Dupa cele 10 minute, conopida se scoate din apa fierbinte si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp, pentru sosul bechamel se prajeste baconul taiat benzi subtiri in putin ulei. Cand baconul devine crocant, se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa sa se raceasca, pastrand grasimea in tigaie.
  3. In uleiul in care s-a prajit baconul se calesc 4-5 minute ciupercile pana devin si ele crocante, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  4. Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga faina si se amesteca energic cu un tel, avand mare grija sa nu se arda. Cand faina s-a calit putin se adauga treptat laptele amestecand continuu si energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase, lasand focul la mic. Se adauga un varf de cutit de pudra de mustar, smantana si parmezanul ras, amestecand continuu pentru a nu se arde sosul. Cand amestecul devine cremos, iar parmezanul este topit se potriveste gustul de sare si piper si se incorporeaza baconul si ciupercile  prajite.
  5. Buchetelele de conopida se pun intr-o tava termorezistenta, se acopera cu sosul bechamel, presarand deasupra nucsoara macinata.
  6. Intr-o farfurie se ametseca pesmetul cu parmezanul ras si se intinde peste toata conopida. Vasul se baga in cuptorul incins si se coace 25 de minute, la foc moderat pana cand se rumeneste.
  7. Sufleul se servste fierbinte alaturi de o salata din frunze verzi si cu multa paine prajita cu usturoi si rosii cherry.

Recomandari

Mancaruri