Sarmale cu carne de porc si ciolan afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele cu carne de porc si ciolan afumat este un preparat de baza mai ales cu ocazia sarbatorilor de Craciun!

Ingrediente

    • 600 gr carne proaspata de porc
    • 1 ciolan afumat
    • 125 gr orez
    • 2 linguri cu bulion
    • 2 cepe
    • 1 foaie dafin
    • 2 cartofi
    • 2 verze mari, crude sau murate
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se trec carnea proaspata si jumatate din carnea afumata (care a stat in apa 3-4 ore) prin masina de tocat impreuna cu 2 cartofi curatati, spalati si taiati felii.
  2. Se adauga peste amestec cepele tocate (sarmalele cu ceapa prajita devin nocive din cauza grasimilor si condimentelor), sare, piper macinat si bulionul de rosii. Se adauga orezul ales si spalat si o ceasca mare de apa.
  3. Amestecul se framanta cu mana 3-5 minute, se lasa la rece 15 minute.
  4. Se spala varza, foaie cu foaie, se scurge, se taie foile in 2-3 bucati si se infasoara sarmalele: se pune umplutura la un capat, se ruleaza partea umpluta pana se termina foaia de varza, se strang capetele si se asaza in oala mare in care s-a pus ciolanul afumat pe un strat de varza tocata.
  5. Se fierb sarmalele la foc potrivit acoperite cu apa calda si varza tocata, apoi se scad la cuptor. Se servesc fierbinti, cu mamaliguta si vin alb.

Recomandari

Mancaruri