Rosii umplute cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu orez este o mancare delicioasa de vara, ea fiind de asemenea si o delicioasa mancare de post.

Ingrediente

    • 12 rosii
    • 2 cepe
    • 2 ardei grasi
    • 50 gr unt
    • 300 gr orez
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 200 gr sos de rosii
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg 10 rosii proaspete, tari, potrivit de mari. Se raie rosiilor un capacel, unde a fost codita, se scobesc si se pun cu gura in jos sa se scurga.
  2. Se toaca marunt ceapa, ardeii grasi si 2 rosii si se pun toate intr-o oala cu unt fierbinte sa se caleasca impreuna, pe foc mic. Se adauga orezul, se amesteca bine, se mai toarna 2-3 linguri cu zeama de rosii si se mai lasa pe foc, amestecand sa se umfle orezul.
  3. Se adauga sare, piper, verdeata tocata si se ia compozitia de pe foc cu care se umplu apoi rosiile.
  4. Se asaza rosiile umplute intr-o cratita, se toarna sosul de rosii si un pahar de apa, sare, verdeata si se baga cratita la cuptor sa fiarba la foc mic.

Recomandari

Mancaruri