Ragout de iepure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ragout de iepure este un preparat delicios, aromat si foarte gustos, pe care trebuie sa il incercati si dvs.

Ingrediente

    • 1 kg carne de iepure, de preferinta piept
    • 200 ml vin alb dulce
    • piper negru boabe
    • piper negru macinat
    • 2 linguri zahar sau miere de albine
    • 1 telina mica
    • 1 morcov
    • cimbru proaspat si macinat
    • 400 gr ciuperci
    • sare grunjoasa
    • 200 gr unt
    • 3 frunze de telina
    • 1 legatura usturoi verde

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de iepure se portioneaza, apoi se trece prin jet de apa clocotita si se mai lasa 10 minute sa fiarba in apa clocotita.
  2. Telina, morcovul, usturoiul verde, cimbru si jumatate din acntitatea de unt se paseaza cu blenderul. Se ung bine bucatile de carne cu sosul obtinut, se stropeste cu vin si se lasa la macerat de seara pana dimineata.
  3. Se curata ciupercile, se calesc in suc propriu, apoi se adauga untul, si se presara sare si piper, dupa gust.
  4. Se scoate carnea din bait, se pune intr-o tava, se adauga ciupercile si se baga la cuptor, la foc mic, astfel incat sa se patrunda bine. Din cand in cand se mai stropeste cu sosul din tava, ca sa nu se usuce. Intre timp se mai adauga vinul, cimbru si putin ulei daca mai este nevoie.
  5. Dupa ce carnea s-a rumenit, se scoate tava din cuptor, se lasa cateva minute sa s eracoreasca, apoi se serveste cu sosul din tava.

Recomandari

Mancaruri