Pui cu rozmarin si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu rozmarin si legume este o mancare dietetica, ideala pentru masa de pranz, atat pentru copii cat si pentru cei aici!

Ingrediente

    • 500 gr piept de pui
    • 4 catei de usturoi
    • 3 lingurite ulei de floarea-soarelui
    • 350 gr rosii cherry
    • 2 gogosari
    • 50 gr unt
    • 200 ml vin alb dulce
    • 2 lingurite otet balsamic
    • 1 lamaie
    • rozmarin verde
    • piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie pieptul de pui cubulete care se trec prin jet de apa calduta. Se scurg si se mai lasa in apa clocotita maxim 5 minute.
  2. Se asaza apoi bucatile d epui in tava si se condimenteaza cu sare, piper, usturoi macinat si se stropeste cu ulei. La final, se aduaga vinul dulce si se acopera cu hartie de copt, apoi se baga in cuptor sa se rumeneasca.
  3. Se curata gogosarii si se rumenesc impreuna cu rosiile,pe gratar. Se stropesc cu ulei si otet si se asaza in tava printre bucatile de pui.
  4. Se mai lasa in cuptor 20 de minute si, la final, se serveste oranata cu felii de lamaie si crengute de rozmarin verde.

Recomandari

Mancaruri