Pui aromat la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de pui aromat este deosebita datorita aromelor deosebite.Condimentele proaspete ne poarta pe alte meleaguri si ne fac sa ne lasam purtati de val alaturi de un pahar de vin alb.

Ingrediente

    • 4 buc pulpe de pui
    • 2 buc piept de pui
    • 3 cepe
    • 2 catei de usturoi
    • 2  buc ardei gras(rosu si galben)
    • 80 gr masline
    • 3 linguri ulei
    • 4 linguri pasta de tomate
    • 300 ml vin alb
    • 300 ml supa clara de legume
    • 1/2 legatura patrunjel proaspat
    • 4 fire cimbru
    • 4 fire rozmarin
    • 4 fire maghiran
    • 4 fire salvie
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Speli carnea de pui, desprinzi usor pielea si presari carnea cu salvie maruntita. Acoperi din nou cu pielea, ungi bucatile de pui cu 2 linguri de ulei, le presari cu sare si piper negru macinat.
  2. Le asezi intr-o tava unsa cu o lingura de ulei si o introduci la cuptor, la foc mediu pentru 15 minute.
  3. Intre timp.dizolvi pasta de tomate in vin. Cureti ceapa si usturoiul si le tai marunt.Pui o tigaie cu putin ulei pe foc si calesti 3 minute ceapa si usturoiul. Scoti carnea din cuptor si adaugi peste carne ceapa si usturoiul calite. Adaugi pasta de tomate diluata in vin si mai bagi in cuptor pentru 15 minute.
  4. Ardeiul il speli, il cureti si il tai fasii pe care la adaugi langa carne in tava, alaturi de maslinele fara samburi. Adaugi crengutele de cimbru, rozmarin, maghiran si salvie,torni supa de legume si continui sa lasi carnea la cuptor pentru inca 25 de minute
  5. Decorezi portiile de carne cu crengute de patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri