Ostropel de pui in vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ostropelul de pui in vin este o mancare delicioasa, pe care o puteti servi cu garnitura de piure de cartofi si mamaliga.

Ingrediente

    • 1 pui mare (1,5 kg)
    • 4-6 catei de usturoi
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu faina
    • 175 ml ulei
    • 175 ml bulion de rosii
    • 175 ml vin alb
    • sare
    • piper boabe
    • 2-3 tije de patrunjel
    • 1 foaie de dafin
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati cu atentie pasarea de fulgi si tuleie, frecati cu malai dupa ce ati trecut prin flacara ca sa se arda puful. Spalati cu multa apa rece, apoi goliti si transati puiul in bucati potrivit de mari. Pastrati maruntaiele (pipota, ficatul, inima) si inlaturati capul si ghearele. Ceapa se taie solzisori.
  2. Rumeniti in ulei bucatile de carne si maruntaiele, adaugati paharul cu vin si mai lasati 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit scoateti-ie pe o farfurie cat timp pregatiti sosul.
  3. Inmuiati ceapa in uleiul ramas, pana devine transparenta, adaugati faina, usturoiul, amestecati cu lingura de lemn si puneti bulionul de rosii diluat cu apa calda. Se pune dm nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Tot acum puneti piper boabe, foaie de dafin, cimbru si sare.
  4. Serviti cu piure de cartofi, muraturi asortate si vin alb.

Recomandari

Mancaruri