Orez brun cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul brun cu legume este o mancare de post aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 200 gr orez integral
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ceapa
    • 2 morcovi
    • 2-3 linguri ulei de masline
    • 150 ml suc de rosii
    • 1 ardei iute
    • o lingurita de sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala orezul ?i se pune 1-2 ore la inmuiat, dupa care se pune la fiert Intr-o oala cu apa (de 3 ori mai multa apa decat volumul orezului). Cand apa a Inceput sa fiarba, se adauga sarea.
  2. Intre timp, se toaca marunt ceapa, ardeiul gras ?i cel iute, iar morcovii se dau pe razatoare. Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul de masline In care se rumenesc legumele la foc mediu, pentru doua minute, amestecand continuu.
  3. Se adauga sucul de rosii si piperul ?i se mai lasa inca doua minute. Apoi se amesteca orezul fiert cu legumele.

Recomandari

Mancaruri