Mancare de pere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de pere este un preparat aromat foarte delicios si plin de vitamine. Cu cat perele sunt mai coapte cu atat mancarea este mai delicioasa.

Ingrediente

    • 1 kg pere
    • 1 lingura unt
    • 120 ml vin rosu
    • 5 lingurite zahar
    • 1 lingurita faina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata perele, se spala si se taie jumatati, se scobesc de samburi si se rumenesc in unt pe ambele parti. Perele  se pot rumeni si la cuptor, deoarece ies mai aromate.
  2. Cand perele s-au rumenit se toarna peste ele zaharul ars, stins cu 2 linguri de apa. Se adauga vinul si se lasa pe foc mic sa fiarba. Cand sosul a ascazut se opreste focul si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri